sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Paino ei tipu

Ei selityksiä, mutta ihmettelyä. Olen miettinyt mitä teen nyt väärin koska mielestäni vaa'alla olisi pitänyt näkyä esimerkiksi tänään pienempi tulos. Ei ole kovin motivoivaa, että paino on vain hitusen pienempi kuin joulukuussa ja puhutaan nyt grammoista ei kiloista. Joulukuun elintavat versus tämän hetken ovat kuitenkin ihan eriparia. Lähdin taas googlettelemaan (lempipuuhaani :D). Löysin seuraavaa tietoa jota jäin pohtimaan:


1. Syöt liikaa. Muun muassa vähähiilihydraattiset ruokavaliot ovat melko sallivia, mutta tarkoitus ei siltikään ole ahnehtia liikaa. Esimerkiksi päivittäistä pähkinöiden, juustojen ja juomien nauttimista kannattaa tarkkailla. Lue tuoteselosteet huolella!

2. Syöt liian vähän. Liian niukka ravinnon saanti voi saada elimistösi pitämään tiukasti kiinni vararavinnostaan eikä hevin luovuta sitä.

3. Tarkasta dieettisi! Jotkut dieetit hidastavat aineenvaihduntaa, jolloin kalorin kulutuskin hidastuu. Jos nautit VHH- eli vähähiilihydraattista dieettiä, tutki, sopiiko dieetti aineenvaihdunnallesi. Arviolta ¼ ihmisistä voi syödä runsaammin hiilihydraatteja ilman, että se haittaisi painonhallintaa. Useimmilla painon jumittamisen syy voi kuitenkin olla se, että proteiineja nautitaan liian vähän.

4. Et juo tarpeeksi vettä. Varmista että juot päivittäin noin 1,5-2 litraa vettä.

5. Malta odottaa! Sinulla on meneillään sopeutumisvaihe. Laihtuminen tapahtuu yleensä tasanteiden kautta.

6. Et liiku riittävästi. Hyötyliikunnan ja liikunnan merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa. Kalenteri käteen ja liikuntasuunnitelmaa tekemään!

7. Syöt liian yksipuolisesti. Yllätä elimistösi ja itsesi uusilla ruokalajeilla ja vaihtele ruokalajeja useammin.

8. Ravinteiden puute. Tarkasta, saatko ruoastasi riittävästi kaikkia kivennäis- ja hivenaineita. Nauti ruokaa monipuolisesti ja takaa kivennäis- ja hivenaineiden saanti sitä kautta.

9. Syöt liian usein. Jatkuva napostelu johtaa helposti liiallisen syöntiin, joten pyri pääsemään siitä eroon.


10. Rentoudu. Stressi ei ole hyväksi myöskään laihtumiselle. Opettele siis rentoutumaan ja vähennä stressinlähteitä tietoisesti. Lähde.




Tämän perusteella vähennän ainakin tuota pähkinöiden syömistä. Vaikka puhutaan niiden terveellisyydestä onhan totuus se, että ne sisältävät runsaasti kaloreita. Syön normisti sen 5 kertaa päivässä pieniä annoksia ja ruokavaliotani voisi kutsu hiilihydraattitietoiseksi. Syön monipuolisesti niissä rajoissa. Eikä stressiäkään mielestäni ole. Univelkaa kylläkin. Ehkä siis pähkinöiden vähentämisen lisäksi maltan vaan odottaa. 


Kuvat Pinterest.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommenttia :)