perjantai 18. tammikuuta 2013

Motivaatiota ja keinoja

Motivaatioista kyllä yksi parhain on läheisen ihmisen onnistuminen. Siskoni laihdutti muutama vuosi sitten muistaakseni reilun 20 kg. Kilot olivat hiipineet salakavalasti takaisin ja nyt hän on samalla tiellä takaisin unelmapainoonsa. Uskon, että hän onnistuu! Tänään hän kertoi miten tiukasti on vetänyt jo pitkään niin tuli kyllä pieni omantunnon tuska muutamista herkuista mitkä on suusta alas menneet. Kai se perisuomalainen kateus (hahah) taustalla kun tulee sellainen olo, että ei pe*kele mun on kanssa pakko onnistua :D


Keinot meillä vaan on aivan eriparia. Niinkuin jokaisella. Jokaisen on löydettävä se oma tapa pudottaa painoa. Omat keinoni on syödä terveellisesti, jättää herkut vähemmälle ja liikkua. Keinoni ei ehkä tuo tuloksia kovin nopeasti, mutta ehkä ne ovat pitempiaikaisia? Ruokavaliooni kuuluu liha, kasvikset, juusto, maitotuotteet, pähkinät jne. Vältän perunaa, pastaa, riisiä, leipää jne. En kuitenkaan karppaa koska en ole ehdoton. Voisi puhua siis skarppauksesta. Nämä aiheuttavat itselleni turvotusta vatsassa, joten vältän niitä sen vuoksi sekä yritän kompensoida ruualla sitä etten pääse liikkumaan kovin useasti viikossa. Sokeri on myös vältettävien listalla, mutta se on sitten itselleni jo vaikeampi juttu kuten on huomattu.


Siskoni keinona oli Xtravaganza -laihdutusryhmä. Yllätyin kun en löytänyt pussijuttuja kotisivuilta. Käsittääksi tässä ohjelmassa harjoitellaan syömään oikein ja painonpudotus tehdään "pusseilla". Niitä kai voi syödä myös muun ohella, mutta siskoni söi/syö pelkästään tällaista pussiruokaa. Korjatkaa jos olen väärässä. Täältä kotisivut. Nopeita tuloksia, mutta mielelle vaikeaa. Ainakaan itse en pysty syömään pelkkiä pussiruokia koska tahdon jotain pureskeltavaa. Elämäntilanteenikaan ei tähän sovi (imetän). Enkä tunne tosiaan omakseni.

Keinoja on monia koska ihmiset ovat erilaisia. Yksi toimii yhdellä ja toinen toisella jne. Täytyy löytää oma tapa. Itse edelleen unelmoin siitä, että painoni ja ruokavalioni sallisi jossain vaiheessa herkkuja silloin tällöin esim. kerran viikossa. Siihen asti on nyt syytä laittaa herkut kieltolistalle missä ne uudenvuoden lupauksessakin oli, mutta hiipivät takaisin. Määrät eivät ole todellakaan verrattavissa entiseen, mutta jokatapauksessa nyt on enemmän tarvetta siihen, että ovat poissa päivistäni.

Tahdon tuloksia!!

Kuvat lainattu Pinterest.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommenttia :)