sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Cola Zero

Miettiessäni tämän vuoden ruokavaliota ja uutta vuotta yksi lupauksistani alunperin koski Cola Zeron juonnin lopettamista. Juuri meni lasillinen ja eilen toinen. Enkä siis tehnyt lupausta (enkä rikkonut :D), mutta rajoittaa todella aioin. Sen olen tehnytkin jos vertaa näitä kahta lasillista aiempaan tahtiin, jolloin saattoi parhaimpana/pahimpana päivänä mennä litra päivässä. Aion pitää rajotetun linjan eikä ainakaan toistaiseksi ole tehnyt mielikään muuta.

Olen elämässäni monessa vaiheessa koukuttunut Pepsi Maxiin ja Cola Zeroon. Ennen raskautta en juonut pitkään aikaan kumpaakaan säännöllisesti vaan vedin Vichy linjaa. Raskauden aikana en myöskään limuja juonut, mutta silloin niihin tutustuin taas uudelleen. Illanvietoissa oli mukava juoda limuja muiden juodessa alkoholillisia juomia. Synnytyksen jälkeen Cola Zero tuli jääkaapin vakiotavaraksi. Siinä oleva kofeiini oli pelastus moneen väsyneeseen hetkeen. Maku on myöskin todella hyvä! Koska juomassa ei ole kaloreitakaan en kokenut sitä edes pahaksi ennen kuin nyt.

Jos olin päivän ilman Cola Zeroa alkoi jyskyttävä päänsärky ilmeisesti kofeiini vajeesta. Kuvittelisin tämän olevan samanlaista kahvin tai minkä tahansa kofeiiniriippuvaisen ollessa saamatta annostaan. Lisäksi olen huomannut, että hampaisiini on tullut värjäytymiä, jotka toivottavasti suuhygienisti saa ensi viikolla pois. Olen havainnut myöskin, että makeanhimo yltyy juodessa tätä juomaa. Jostain luinkin, että vaikka juoma on tyhjiä kaloreita ja makeutettu ilmeisesti aspartaamilla (?) niin kroppa kuvittelee saavansa sokeria. Silloin sokeririippuvuus pysyy yllä. Sama tietysti koskee kaikkia samoin makeutettuja tuotteita. Tyhjään vatsaan Zeroa juodessa saa myös helposti todella huonon olon.

Voin juoda silloin tällöin tätä juomaa, mutta toivottavasti koko ajan enemmän korvaan sen taas Vichy vesillä, jotka ovat varmasti paljon terveellisempiä. Haluan vielä sanoa, että nämä ovat täysin omiin kokemuksiini perustuvia havaintoja eikä minulla ole mitään asiantuntemusta asiasta. 

Kuva lainattu wikipedia.org

2 kommenttia:

  1. oi voi, zero cokis on niin katalaa! yhdessä vaiheessa hoksasin sen vievän makeanhimon multa pois hetkellisesti, ja yhtäkkiä huomasin juoneeni sitä kuukaudessa puoli litraa joka päivä. mitä kaikkea sillä rahalla olisikaan voinut ostaa :-D nykyään sitä onneksi tulee juotua vain tölkillinen kerran-pari kuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopas muuta! Miten se Zero viekin niin mennessään :D Kiva kuulla muistakin "uhreista". Pari tölkillistä kuussa kuulostaa just sopivalta eikä siitä varmasti ole mitään haittaa. Pyrin tuohon samaan määrään kanssasi. Kiitos kun annoit motivaatiota! :)

      Poista

Kiva kun jätät kommenttia :)