keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Fiiliksiä superdieetistä

Tänään virallisesti loppui superdieettini. Ajattelin summata kokemuksia superdieetistä, ehkä jotakuta kiinnostaa miten koin tämän dieetillä olon. Dieettihän tarkoittaa ruokavaliota, joten jokainen meistä noudattaa jotain dieettiä eikä siis ole aina laihdutuskuuri. Superdieetin tarkoitus on painonpudotus ja siten tavoitteemme meni yksiin ja päätin lähteä mukaan. Tiesin etukäteen ettei dieetillä nähdä nälkää ja kroppaan on läskin tilalle tarkoitus saada lihasta. Sopi mulle! Treenaamisella on siis iso osa. Sainko sen mitä hain? Sain ja en. Ennemminkin sain. Sen mitä en saanut oli itsestä kiinni, ei dieetistä.


Vaikka superdieetti loppui vasta tänään virallisesti voisi itselläni sanoa sen loppuneen tankkauspäivään. Ennen tätä olin tosi tarkka ja taisin syödä vain kerran ohi listan 4 viikon aikana. Tankkauspäivän jälkeen oli vaikea palata ruotuun ja siitä päivästä lähtien 2 seuraavaa viikkoa voisin sanoa dieetin olleen repaleinen. On täydellisiä dieettipäiviä ja on niitä todella huonoja dieettipäiviä. En ollut varautunut tankkauspäivän jälkeiseen olotilaan kun kroppa huutaa hiilareita ja sokereita kun on niitä vähän maistanut. Henkinen kantti tässä kohtaa siis petti. En voi silti olla pettynyt itseeni. Niin täsmällisesti olen pääsääntöisesti mennyt dieetin mukaan. Olen punnannut, rakastunut taas rahkaan ja proteiinipatukoihin, hurahtanut kahvakuulaan, juonut vettä ja vettä ja vettä, ostanut kalaa, syönyt joka päivä reilusti marjoja jne.


Alkuun oli vaikea syödä niin isoja määriä ruokaa, mutta kroppa tottui nopeasti ja nälkä yllätti juuri ennen seuraavaa ateriaa. Aineenvaihdunta hurahti siis käyntiin. Ruokien yksipuolisuus myös hieman sai minut epäröimään sillä en ole mikään maailman soveltavin kokki. Sen lisäksi olen myös jossain asioissa nirso. Löysin kuitenkin omat ruokani enkä ole niihin edelleenkään kyllästynyt. Helppoa minulle oli se, että olin jo tottunut vähähiilihydraattiseen ruokavalioon enkä siis kaipaa perunaa, pastaa, riisiä tai leipää. Myös se, että ruokarytmi pysyi samana helpotti omalta osaltani dieettiä. Aluksi oli tosi hidasta punnailla ruokia, mutta nopeasti menee ruokin rutiinilla. Oma kevyt olo oli parasta ja se miten puhdasta ruoka oli. Kropassa näkyi kyllä muutosta suht nopeasti. Tuntui kiinteämmältä eli rasvaa on lähtenyt.


Dieetin aikana huomasin mainoksen, jossa superdieettiä mainostettiin keskimääräisellä 8 kg painonpudotuksella. Tietysti kyseessä lienee keskiarvo ja tottahan on, että niillä joilla on enemmän tiputettavaa tippuu enemmän jos siis vaan ohjeita noudatetaan. Itse kun lähdin dieetille juuri ja juuri normaalipainoisena 67,7 kiloisena (plus pääsiäisturvotus :D) niin en odottanutkaan noin suurta pudotusta. Sanoin alussa, että jos -7,7 kg lähtee niin hypin kattoon. No mitä sitten on lähtenyt.

Painoni dieetin viimeisenä päivän aamuna eli tänään oli 64,1 kg eli -3,6 kg on lähtenyt. Jos olisin tankkauspäivän jälkeen mennyt tiukan kaavan mukaan niin varmasti olisi pari kiloa lähtenyt enemmän. Täytyy nyt myös muistaa etten tehnyt jokaista treenikertaa enkä syönyt lisäravinteita, joten olen soveltanut. Kaikilla treenikerroilla tuo 8 kg lienee ihan realistinen. Lisäravinteiden osuutta en osaa arvioida. Tyytyväinen olen ihan silti tähänkin mitä saavutin ja mietin tällä hetkellä superdieetin jälkeistä superdieetti extraa. Noita kiloja kun vielä on.


Suosittelen kyllä lämpimästi jos olet harkinnut :) Erityisesti niille, joilla on aterirytmi ja muutoinkin ruokailut hukassa. Jos hintaa mietit niin 49 e on pieni hinta itseensäpanostamiseen. Hyvää oloa ei voi mitata rahassa. Lisäksi maksaahan ne herkutkin. Itselläni dieetti toimi lisäboostina omalle projektilleni ja aivan varmasti jatkan näin syömistä ainakin sitten soveltaen ;)

Tahdon vielä painottaa, että nämä ovat omiin kokemuksiini perustuvia omia mielipiteitäni eivätkä välttämättä totuuksia.

Kuvina muutama ruoka dieetin varrelta.

2 kommenttia:

  1. Oletko minkä pituinen? painan siis itse saman verran ja vertailisin itseeni noita sun tavoitteita ja muuta että oisko musta tohon :)

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommenttia :)