torstai 7. helmikuuta 2013

Pyhä kolminaisuus

Eilisestä Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmasta jäi mieleen pyhäkolminaisuus, jolla saadaan painonpudotuksessa tuloksia eli ravinto, treeni ja lepo. Mietin näitä omasta näkökulmastani.

Kuva lainattu fitfarm.com
Ravinto

Suurin haasteeni. Pääsääntöisesti syön omasta mielestäni terveellisesti ja hiilihydraattitietoisesti. Minun ei tee mieli juuri koskaan mitään rasvaista ruokaa. Suosin salaatteja, keittoja ja proteiinipitoista ruokaa mielelläni. Välipaloiksi voin valmistaa maitorahkasta ja munakkaista juttuja. Hyviä nekin. Koitan syödä viisi pientä ateriaa päivässä. Herkuttelusta muodostuu tämä haasteeni eli sokeri ja näistä vain suklaa, lakut, salmiakki ja kesäisin jäätelö (Nirso? :D). Määrissä en sitten ollenkaan olekaan nirso ja näiden popsimisesta tulee paljon ylimääräisiä kaloreita eikä muutenkaan kovin hyvä olo saati tuloksia.

Treeni

Pienen lapsen vanhempana on haastavampi päästä liikkumaan kuin ennen. Kaikki on kuitenkin järjesteltävissä. Tässä elämäntilanteessa en kuitenkaan realistisesti pysty lähtemään salille kuin 3 kertaa viikossa. Siihen määrään olen itse tyytyväinen nyt. Kesällä tietysti tulee lisäksi lähdettyä helpommin lenkille rattailla tai ilman. Lapsen kasvaessa voin jättää lapsen hyvillä mielin myös kuntokeskuksen lapsiparkkiin, jolloin voin mennä salillekin useammin.

Lepo

Tässä elämäntilanteessa en pysty takaamaan itselleni lepoa vaikka sen mielelläni tekisinkin. Pieni ihminen päättää pitkälti unistani. Vai lasketaanko levoksi myös lepäily makuuasennossa ilman unta? En tiedä. En juuri koskaan saa nukuttua yössä sitä suositeltua 7 tuntia ja olen huono nukkumaan päiväunia. En myöskään osaa mennä nukkumaan samaa aikaa lapseni kanssa koska tahdon hetken rauhoittua itsekseni ennen nukkumaan menoa.

Itse lisäisin tähän listaan vielä ehkä mielen, joka onneksi on jo parempi kuin edellistä postausta kirjoittaessani :) Illalla tanssitunnille hiphei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommenttia :)