torstai 21. helmikuuta 2013

Kahvakuulaa ja huonoa käytöstä

Tänään koitti se ihmeellinen päivä kun pääsin kuin pääsinkin kokeilemaan salilla kahvakuulatuntia. En ongelmitta tälläkään kertaa. Aamun crossing tunnin jälkeen, johon piti jo siihenkin odottaa lippua vastaanottotiskiltä kerrottiin kahvakuulaan olevan vielä 5 lippua jäljellä, mutta niitä ei voi vielä jakaa? Näitä ei kumminkaan oltu varattu. Jahas. Pyydettiin juoksemaan nopeasti crossing tunnin jälkeen lippu tiskiltä jos mielii tunnille. Jo 5 min ennen crossing tunnin loppua muutama henkilö lähti juoksemaan tiskille. Odotin tunnin loppuun ja minulle kerrottiin, että liput meni jo. Kappas vaan.

Minun ei mielestäni pitäisi juosta lippujen perässä nopeat syövät hitaat -periaatteella kuntosalin maksavana jäsenenä ja jäin siis taas "rannalle ruikuttamaan". Mielestäni kuuluisi salin peruspalveluun korkeine kuukausihintoineen päästä myös haluamilleen tunneille. Itsehän olen yrittänyt tänne kahvakuulaan varmaan viimeiset 2 kuukautta.

Kanssa liikkuva ystävällinen ihminen totesi minulle, että tunnilla on aina tilaa että sinne vaan ja lähdin rohkeasti katsomaan. Ohjaaja kertoi, että tervetuloa vaan jos löydän jostain yhden kahvakuulan ja suositteli 6 kg tai 8 kg kuulia. Katsoin ympärilleni ja suurimmalla osalla oli hamstrattu neljäkin (4) kuulaa mattonsa viereen. Ohjaaja kertoi tunnilla pärjäävän yhdelläkin. Tilaa oli yllin kyllin kuulia taasen ei yhtään. Toinen kanssa liikkuva ystävällinen ihminen etsi itselleen 6 kg kuulaa viereisistä saleista ja kysyi minulta tahdonko hänen löytämänsä 8 kg kuulan kun hänellä oli jo sen painoinen. No tahdoin! Olin iloinen, että pääsin tunnille yhden kuulan kanssa ja pidinkin tunnista kovasti.


Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta miksi liikuntakeskus ei investoi useimpiin kahvakuuliin, jotta useampi henkilö pääsisi tunnille tai laittaisi rajoitusta esim. 2 kuulaa per henkilö. Ohjaajakin tunnin alussa voisi tiedustella voisiko joku neljän kuulan hamstraajasta luopua yhdestä kuulastaan, jotta yksi henkilö vielä pääsisi tunnille. Millä perusteella edes paikkoja tunnille jaetaan kun tupa on tyhjempi kuin yhdelläkään muulla tunnilla silläkö, että jokaiselle riittäisi ne neljä kuulaa? Jos syy vähäiseen kuulamäärään on se, että niitä varastetaan voisihan ne sijoittaa lukossa olevan salin puolelle ja jättää vain muutamat kuntosalin puolelle? Suosittuja tunteja pitäisi myös lisätä aikatauluun jos myydään jatkuvasti ei oota.

Niin ja siitä huonosta käytöksestä. Eräs venäläisnainen potkaisi mua kahvakuulatunnilla päähän, jonka jälkeen totesi vaan, että menisitkö eteenpäin? Olimme siis makuulla tekemässä kahvakuulan kanssa vatsalihaksia. Kuka ihminen potkaisee toista päähän? Tai vahingon jälkeen jättää kysymättä onko toinen kunnossa? Tai jättää pyytämättä anteeksi? Olin pöyristynyt. Jotkin käytöstavat pitää olla! Kyllä jokaisen tulisi katsoa jumpissa, että tilaa on ympärillä. Hänelläkin olisi ollut takanaan. Menin kuitenkin suosiolla eteenpäin ja hänen linjastaan pois. Huh huh!

Kuvat lainattu Pinterest.com

Pikkutilitys :D Joo, meillä kaikilla on myös varmasti niitä isompiakin ongelmia. Tiedän ;) Tämä vaan ärsytti ihan suunnattomasti aamupäivällä. Kova makeanhimokaan ei ärsytykseen yhtään helpota :D

4 kommenttia:

  1. Me taidetaan käydä samalla salilla, jos salisi sijaitsee Vantaalla...? Olen välillä kironnut juuri tuota kahvakuulatuntia, koska osa sinne tulijoista käy ennen crossingia laittamassa itselleen maton ja kuulat (2-3 kpl) valmiiksi TAI ottavat kuulat mukaan crossingiin...?! Monta kertaa olen joutunut käyttämään käsipainoa liikkeissä kuulan sijasta, koska kaikki pikkupainot ovat olleet käytössä. Raivostuttavaa. Ja koska tunnille ei ole koskaan "tilaa", niin olen suosiolla varannut tunnin edellisenä päivänä. Tunti olisi todella kiva, mutta joka kerta on juurikin tuo kuulien loppumisongelma, joten en kovin usein halua tunnille mennä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäistä kertaa jouduin nyt miettimään tätä tunnistettavuus puolta... Itselleni on tärkeää kirjoittaa tätä blogia "anonyyminä", joten päätin olla kotipaikkakuntaa ja salia koskeviin asioihin ottamatta kantaa. Toivottavasti ymmärrät? :) Sen verran tietysti voin sanoa, että ketjusali kyseessä. Mutta sama sali tai ei niin kiva kuulla etten ole ainoa, joka tällaisesta toiminnasta ärsyyntyy :D

      Poista
    2. Ymmärrän täysin pointin! Ja todellakaan ei tarvitse kertoa missä kaupungissa tai millä salilla käyt. Voihan hyvin olla, että käymme samassa ketjussa, mutta eri kaupungeissa :) Samat tunnit pyörivät kuitenkin ketjujen saleilla... Täytyy varmaan jättää salilla palautetta kahvakuulatunteihin liittyen, koska onhan sekin tyhmä juttu, että tunneille ei halua mennä juuri noiden ongelmien takia. Olen samaa mieltä, että kuntokeskusten kuukausimaksuilla pitäisi kyllä taata kunnolliset ja riittävät välineet, eikä tunnille päästäkseen pitäisi joutua juoksemaan toisen tunnin jälkeen. Minä en kyllä ymmärrä mikset voinut saada lippua heti alkuun, ihme sääntöjä.

      Poista
    3. Kiva kun ymmärrät :) Anna ihmeessä salillesi palautetta! Ystäväni sanoin ilman palautetta ei saakaan mitään ylimäärästä. Hän tosin sanoo mielestäni hyvin pienestäkin :D Itsekin taidan laittaa palautetta myös siis muuallekin kuin blogiin, heh. En itsekään ymmärrä miksen saanut lippua heti. Kenties haluttiin yhden asiakkaan kustannuksella antaa kaikille liputtomille sama mahdollisuus tunnille? Itse haikailen usein vanhalla salilleni entiseen kotikaupunkiin, jossa kaikki toimi enemmän kuin hyvin! Tunneille pääsi aina ja välineitä riitti eikä varausjärjestelmää edes ollut. Totuin kai silloin liian hyvään :D

      Poista

Kiva kun jätät kommenttia :)