lauantai 23. helmikuuta 2013

Alkoholista

Ennen lasta ja raskaanaoloani vietimme hyvinkin sosiaalista elämää. Sosiaalista edelleen, mutta eri tavoin. Ennen tuli käytyä viikolla kerran tai enemmän ulkona syömässä ja ruokajuomana useimmiten toimi viini. Viikonloppusin melki poikkeuksetta tuli osallistuttua joihinkin juhliin/illanistujaisiin snackseineen ja alkoholijuomineen. Taitaa olla varsin tavallista nuorten aikuisten elämää (?), mutta itse koin olevani viime kesänä oravanpyörässä. Minulle oli hiipinyt ylimääräisiä kiloja (painoin n. 64 kg), joista en tuntunut pääsevän eroon. Tämä oravanpyörä meni jotakuinkin näin: treeniä ja terveellistä ruokaa viikolla (paitsi niinä ravintolapäivinä) ja viikonloppuna mahdollisen treenin jälkeen illanvietto/reissu, joka nollaa viimeistään koko viikon tulokset. No sitähän se tekee.

Olen jostain kuullut, että alkoholia juodessa kroppa keskittyy polttamaan vain alkoholia. Korjatkaa jos olen väärässä? Tämän mukaan kaikki mitä syö niin kauan kun alkoholia on kropassa varastoituu. Itselläni ruoka ja juoma kulkivat käsi kädessä. Sitä tuli naposteltua ja syötyä hyvinkin vapaasti kun alkoholia oli nautittu. Humalanhakuiseksi en juomista kuitenkaan kutsuisi. Ongelmakäytökseksi en missään nimessä. Oravanpyöräksi kyllä, jonka elämänmuutos katkaisi. Tietysti ilman tätäkin tapoja olisi voinut muuttaa, mutta sitä ei tullut tehtyä.





Googlettelin vähän tätä postausta varten alkoholin vaikutuksesta laihdutukseen ja yllätyin! Löysin esim. täältä että säännöllinen alkoholin käyttäminen jopa auttaisi painonhallinnassa? Tällä tarkoitetaan ilmeisesti pieniä annoksia useasti viikossa enkä edes tiedä voiko tämä olla totta :D Joissain Euroopan maissa tällainen on ihan kulttuurissa, että lasillinen viiniä kuuluu joskus ruokailun yhteyteen. Suomessa tällaista ei varmasti suositella ja maan tapa on ennemminkin Suomessahan suuret annokset kerran viikkoon tai sinne päin. Suomessa tuntuu vallitsevan myös ajattelumalli, jossa ihminen joka kieltäytyy alkoholista on joko raskaana tai autolla. Sosiaalinen paine on sen verran kova ettei kieltäytymiseen tunnu löytyvän "hyviä" syitä. Juomattomuutta joutuu selittelemään.

Kuvat lainattu weheartit.com
Olin tänä viikonloppuna ystäväni kanssa syömässä ja ruokajuomana toimi viini. Päätimme ystäväni kanssa jäädä istumaan ilta pidemmäksi aikaa ruokailun jälkeen ja tilasimme taas. Lapsen saamisen jälkeen olen juonut todella vähän ja kotiin palattuani olin ihan poikki. Aamullakin oli olo edellisestä illasta, jota hoivasin isolla brunssilla toisen ystäväni kanssa. Ihanaa nähdä ystäviä, mutta muutoin tuli olo EI NÄIN. Huomaan nyt miten iso vaikutus tällä on hyvinvointiini. Tällainen ei myöskään varmasti tue painonpudotusta. Olen niin onnellinen etten ole tässä joka viikonloppuisessa oravanpyörässä enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommenttia :)